Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 11:10

Η πανδημία των νεογέννητων γατιών

Μία πανδημία που κρατάει χρόνια και για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο, είναι αυτή των νεογέννητων γατιών. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο βρίσκονται πεταμένα νεογέννητα γατάκια σε κούτες ή σε σακούλες, δίπλα ή εντός των κάδων σκουπιδιών και όποιος περνάει απ’έξω, πρέπει να αποφασίσει εντός λεπτού αν θα τα αφήσει να πεθάνουν ή αν θα τα αναλάβει, με όποιο προσωπικό κόστος αυτό «τα ακολουθεί».
Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, κάποιοι αφήνουν τα κατοικίδια τους στο δρόμο για να απολαύσουν τις διακοπές τους, αρνούμενοι να διαθέσουν κάποια χρήματα για τη φύλαξη τους ή να βρουν εγκαίρως μια λύση φιλοξενίας σε φιλικό σπίτι. 
Μια εναλλακτική θεραπεία που βασίζεται στα συναισθήματα που μας δημιουργούν τα ζώα συντροφιάς, είναι το Pet Therapy (Video)
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 19:33

Η κυρία Ιωάννα και οι σκύλοι θεραπείας

Η κυρία Ιωάννα είναι από τις πρώτες κυρίες που έρχονται στο Pet Therapy στη μονάδα. Πάσχει από αλτσχάιμερ και κάποτε ζούσε σε πολύ άθλιες συνθήκες στο σπίτι της, μέχρι που κάποια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που ζούσε, αποφάσισε να τη βοηθήσει, μετά από παράπονα γειτόνων για δυσοσμία. Η κυρία Ιωάννα λοιπόν είναι μια μικροσκοπική κυρία η οποία έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες, τις οποίες ευτυχώς δεν θυμάται. Την έχουν κλέψει, την έχουν κοροϊδέψει, τελικά βέβαια έχει ένα «σπίτι» που την αγαπάει και τη φροντίζει.
Τα ζώα είναι πρεσβευτές από τον κόσμο της φύσης που φέρνουν μία αίσθηση ηρεμίας σε όλους τους ανθρώπους, σε έναν ολοένα και περισσότερο αστικοποιημένο και μηχανοποιημένο κόσμο. Είναι γνωστό πως στην αρχαιότητα πολλά είδη ζώων λατρεύονταν και θεωρούνταν μέλη της οικογένειας. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το τι ώθησε τους ανθρώπους στο να κακοποιούν τα ζώα σε τόσο μεγάλο βαθμό σε όλο τον πλανήτη. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που τους οδήγησαν σε τέτοιες συμπεριφορές, φαίνεται πως σήμερα είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, επειδή έχει γίνει γνωστό πως τα ζώα έχουν συναισθήματα και συνείδηση, ενώ ταυτόχρονα έχουν την μοναδική ικανότητα να βοηθούν τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Το πιο σημαντικό που γενναιώδορα προσφέρουν στον άνθρωπο είναι η αίσθηση της ισορροπίας και της ηρεμίας.
Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2017 Δελτίο Τύπου Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ομιλία «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ» στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 23 Ιανουαρίου 2017.
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 20:59

Είναι ίδιοι και αχώριστοι

Είναι ίδιοι και είναι αχώριστοι από την πρώτη μέρα που συναντήθηκαν.
Κάθε χρόνο το ίδιο κενό συναίσθημα έχουν αυτοί που αφήνουν πίσω τους ζώα στα νησιά στο τέλος του καλοκαιριού. Τι θα γίνει το χειμώνα? Πως θα επιβιώσουν?
Όταν βγάζω βόλτα τους σκύλους μου, τους θαυμάζω και ίσως επειδή εκείνη την ώρα χαλαρώνω, σκέφτομαι διάφορα.
Η κοινωνική στήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχολογική και σωματική ευεξία, γεγονός που αντικατοπτρίζει την κεντρικότητα του «να ανήκουμε» στη ζωή μας.
Σελίδα 1 από 8