Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 18:29

Το υπόστρωμα ως βασικό συστατικό ευτυχίας

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που θα κάνουν χαρούμενο το χαμστερ σας, είναι το πάτωμα του κλουβιού. 

 

Θα χρειαστεί να το καλύψετε με μία μαλακή και άνετη επιφάνεια που αρέσει στα χάμστερ αλλά και που αποροφάει τις δυσοσμίες. Το πιο κοινό είναι να χρησιμοποιήσετε ροκανίδι, όμως πλέον το σκέτο ροκανίδι δεν είναι ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στο μικρό σας φιλαράκι, γι’αυτό ψάξτε λίγο μήπως και ο χαρτοπολτός ή ένα μείγμα χαρτοπολτού με ροκανίδι το ευχαριστεί περισσότερο.

Υπάρχει ειδικό ροκανίδι στο εμπόριο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό ή αντίστοιχο, όχι όμως ροκανίδι κέδρου, γιατί προκαλεί ενοχλήσεις στα χάμστερ. Το πεύκο προκαλεί λιγότερα προβλήματα σε σχέση με αυτό του κέδρου. Στην περίπτωση που επιλέξετε να μην αγοράζετε το ροκανίδι, να αποφύγετε το πριονίδι – σκόνη, γιατί ερεθίζει τα μάτια τους.

Τα ροκανίδια από σκληρό ξύλο όπως αυτό της λεύκας ή αυτά που προορίζονται για τα μικρά κατοικίδια, τα οποία φτιάχνονται από πολτό ξύλου, είναι τα ασφαλέστερα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για το πάτωμα του κλουβιού.

Ο χαρτοπολτός είναι μια ασφαλής λύση από όλες τις απόψεις, ενώ πλέον μπορείτε να βρείτε και υποστρώματα από ίνες κάνναβης που αρέσουν πολύ στα τρωκτικά. 

Οτιδήποτε και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να αποφύγετε τις μυρωδιές, δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν ενόχληση στο μικρό χαμστεράκι.