Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 16:48

Η Σημασία της Θεραπείας με κατοικίδια

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2017 Δελτίο Τύπου Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ομιλία «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ» στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 23 Ιανουαρίου 2017.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας, το σωματείο Δράση για την Ψυχική Υγεία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο και το Pets.gr, παρουσίασαν το πρόγραμμα θεραπείας με κατοικίδια και τα οφέλη του, με τον συντονισμό του Σωτήρη Παπαχρόνη, ιδιοκτήτη της μονάδας.

Οι ομιλητές ανέλυσαν το πρόγραμμα του Pet Therapy που πραγματοποιείται από το 2014 στο Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο, με την επίβλεψη της κυρίας Ίλιας Θεοτοκά κλινικής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και πρόεδρο του σωματείου Δράση για την Ψυχική Υγεία, με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους-θεραπευτές του Pets.gr.

Ο κύριος Μιχάλης Φλαράκος, επίσημος κτηνίατρος του προγράμματος, που παρακολουθεί τους σκύλους θεραπευτές, ανέλυσε τις ζωοανθρωπονόσους.

Ο εκπαιδευτής σκύλων Χρήστος Κούτσης, μίλησε για τα ωφέλη στην ψυχική υγεία του ανθρώπου από την σχέση του με το σκύλο διαχωρίσε όμως περιπτώσεις ψυχοπαθολογίας όπου εκεί η συνδρομή επαγγελμάτιων της ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη και η όποια εμπλοκή ζώου θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές και τους κανόνες του Pet Therapy.

Η Μαρίνα Λυμπεροπούλου από το Pets.gr, παρουσίασε το ιστορικό της προσπάθειας από την επιλογή των σκύλων θεραπευτών και την εκπαίδευση τους μέχρι και την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος. Παράλληλα παρουσίασε τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία των θεραπευομένων, αναφερόμενη σε συγκεκριμένα περιστατικα.

Στο τέλος της ομιλίας, το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στους ομιλητές.

Ευχαριστούμε τον χορηγό του προγράμματος Hunter.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς του μπουφέ της βραδυάς μας, τα ζαχαροπλαστεία Nougat,  Zazen, τον φούρνο Βενέτη, το ψητοπωλείο Γύρο-Γύρω.