Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 23:25

Κακοποιήσεις & Ελληνικός Τουρισμός

Ξεκίνησαν πριν χρόνια την δυσφήμιση της Ελλάδας λόγω των κακοποιήσεων που αντιμετώπιζαν οι τουρίστες στις διακοπές τους.

Αν ο περισσότερος κόσμος αναρωτιέται από που ξεκίνησε η πτώση του τουρισμού στη χώρα μας, για τους ακτιβιστές αυτή η πληροφορία είναι εμφανής.

Ξεκίνησε από τους τουρίστες που κατά την επίσκεψη τους στη χώρα μας έρχονταν αντιμέτωποι με περιστατικά κακοποίησης ζώων αλλά και της πολιτείας που εδώ και χρόνια όχι μόνο δεν αντιδρούσε αλλά πολλές φορές τα κάλυπτε.

Κατά την επιστροφή στη χώρα τους οι περισσότεροι τουρίστες αποφάσιζαν να δημιουργήσουν petitions κατά της κακοποίησης των ζώων στην Ελλάδα και λόγω της ανυπαρξίας της πολιτείας, η πιο αποτελεσματική σκέψη ήταν το Boycott Greece. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι Έλληνες ακτιβιστές, προσπαθούσαν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά κακοποίησης, εγκατάλειψης και αδιαφορίας, αλλά και να δίνουν απαντήσεις σε όλους αυτούς που είχαν ταχθεί κατά της Ελλάδας με αυτό τον τρόπο.

Boycott Greece είναι η φράση που διαβάζουμε τόσα χρόνια, αυτή που μας έκανε να ντρεπόμαστε, που μας θυμίζει ότι παλεύουμε με το χάος: Με την ίδια μας την πολιτεία αλλά και με όλες τις χώρες του κόσμου.

Εκατομμύρια υπογραφές έχουν καταχωρηθεί σε όλα αυτά τα petitions κατά του τουρισμού της Ελλάδας λόγω των κακοποιήσεων των ζώων και οι αρμόδιοι στα νησιά σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ παράλληλα αναρωτιούνται για την πτώση του τουρισμού. Μα πως είναι δυνατόν να βρίσκεται κάποιος σε θέση εξουσίας και να μην έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους ο τουρισμός έχει μειωθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας?

Είναι αδύνατον οι τουρίστες να βαρέθηκαν τους πανέμορφους τόπους μας ή να μην μπορούν να πληρώσουν τη διαμονή τους εδώ. Το μόνο που τους εξάντλησε είναι η συνεχής κακοποίηση των ζώων στην ελληνική επαρχία και τα νησιά αλλά και η αδιαφορία των αρμοδιων ακόμα και σήμερα.

Ο θυμός των τουριστών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία εκατοντάδων οργανώσεων σε όλο τον κόσμο που αναλαμβάνουν ζώα κακοποιημένα από την Ελλάδα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται πάντα εικόνες από τα καταστήματα που πουλάνε ζώα σε άθλιες συνθήκες, αλλά και τα τόσο βάναυσα κακοποιημένα ή υποσιτισμένα ζώα που βρήκαν, τα οποία συγκινούν ακόμα και τους πιο σκληρούς.

Όλο αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα τη συλλογή εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο τους για τη διάσωση των ζώων της Ελλάδας και παράλληλα την πλήρη δυσφήμιση της.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις οργανώσεις που έχουν δημιουργηθεί οι οποίες κάνουν πραγματικά μεγάλο έργο για τα ζώα της χώρας μας, υπάρχουν και πολλές οργανώσεις «μαιμού» που δήθεν εμφανίζουν περιστατικά της Ελλάδας και συλλέγουν δωρεές γιαυτά, τα χρήματα όμως δεν καταλήγουν ποτέ στα ζώα.

Και άκρη δεν βγαίνει ποτέ...


Μαρίνα Λυμπεροπούλου
Pets.gr