Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 01:38

Δωρεά Αντιπαρασιτικής Προστασίας στους «Σκύλους Οδηγούς Ελλάδος» από τη Bayer Ελλάς

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2016 – Η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι δύσκολοι καιροί που διανύει η χώρα μας αναδεικνύουν καθημερινά προβλήματα τα οποία καθιστούν τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες για στήριξη, πιο επίκαιρες και αναγκαίες από ποτέ.

Μια ανάλογη πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει η Bayer Ελλάς, κάνοντας για ακόμη μια φορά πράξη τη δέσμευσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσω της δωρεάς της στον φορέα Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Οι «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» δραστηριοποιούνται στην χώρα μας από το 2008, με βασικό στόχο την κάλυψη της ανάγκης της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης με την χρήση Σκύλου Οδηγού και της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες μέσω της χρήσης Σκύλων Βοηθείας. Η Bayer Ελλάς αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα της προσφοράς του Κέντρου και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του και εν συνεχεία στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, προσφέρει αντιπαρασιτική προστασία για τους σκύλους του κέντρου, οι οποίοι εκπαιδεύονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, η Bayer Ελλάς παρέχει δωρεάν στο Κέντρο το νέας τεχνολογίας περιλαίμιο πολύμηνης διάρκειας για τη πρόληψη της μόλυνσης από τσιμπούρια και ψύλλους και τη προστασία από τις ασθένειες που αυτά μεταδίδουν, μαζί με την απαραίτητη αγωγή για την προστασία των σκύλων από ενδοπαράσιτα (π.χ. εχινόκοκκος, ασκαρίδες)  για 2 χρόνια, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο την στήριξή της και παραμένοντας πιστή στο έργο της να βοηθά στην αντιμετώπιση  σημαντικών προκλήσεων σχετικά με την υγεία των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Bayer Ελλάς κυρία Σόνια Μουσαβερέ, τόνισε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία μας να μπορούμε να συμβάλλουμε  στην ουσιαστική παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν μια ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας μας. Η φιλοσοφία της Bayer Ελλάς επικεντρώνεται  στον άνθρωπο, οπότε στο πλαίσιο της εταιρικής μας υπευθυνότητας στοχεύουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συμπολίτες μας. Παράλληλα, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις ανάγκες των ζώων μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, καλύπτουμε και ένα δεύτερο πυλώνα ενδιαφέροντος της εταιρίας μας, που εστιάζει στην Υγεία των Ζώων».

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2015, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 117.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 46,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,3 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr

Επικοινωνία
Σόνια Μουσαβερέ, Τηλ. +30 210 618 75 62
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.