Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 13:21

Σκάνδαλο σε φιλοζωική οργάνωση της Σκωτίας, 216,320£ η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου

Ένα σκάνδαλο ξέσπασε στην Scottish SPCA, με τον διευθύνοντα σύμβουλο να εμφανίζεται πως παίρνει υπέρογκα ποσά, ενώ τα ζώα υποφέρουν.

 

Η ξαφνική αύξηση μισθού του Stuart Earley, παράλληλα με το κλείσιμο ενός κέντρου διάσωσης για να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη της οργάνωσης, κίνησαν την περιέργεια των αρχών και αποκαλύφθηκε ο καλύτερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος φιλοζωικής οργάνωσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Earley είναι επικεφαλής του SSPCA από το 2007 και ενώ τον έχουν κατηγορήσει ότι με τα χρήματα που λαμβάνει ή με μέρος αυτών, θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν δεκάδες καμπάνιες υπέρ του σκοπού της οργάνωσης, ο ίδιος πιστεύει πως το να παίρνει τα χρήματα των συνταξιούχων που κάνουν δωρεές υπέρ των ζώων, είναι κάτι φυσιολογικό.

Στο παρελθόν έχει αναφερθεί ότι οι αρχηγοί της οργάνωσης, έχουν δηλωμένες δαπάνες λειτουργίας περισσότερες από 13.000£ ανά έτος, ενώ το κέντρο διάσωσης τους είχε μόνο ελάχιστα ζώα, κάτι που δεν δικαιολογούσε τα υψηλά ποσά.

Οι υπάλληλοι της οργάνωσης, εμφανώς εκνευρισμένοι με το σκάνδαλο, δηλώνουν πως ενώ κλείνουν το κέντρο διάσωσης, από την άλλη δίνουν αύξηση στον διευθύνοντα σύμβουλο, με ποσά που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, παρά «ντροπή στο σύνολο τους».