Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2002 05:00

Καλλιτέχνης δωρίζει εικόνα στους ελέφαντες που του παρέχουν την κοπριά για την τέχνη του

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης Chris Ofili δίνει μια ζωγραφική στη ζωολογική κοινωνία του Λονδίνου για να βοηθήσει τους ελέφαντες που του παρέχουν την κοπριά για τα έργα ζωγραφικής του. Η καινούρια του δουλειά, «Τριπλό Ζεύγος», θα δημοπρατηθεί αυτήν την εβδομάδα στη σύγχρονη έκθεση τέχνης της νέας Υόρκης το οπλοστάσιο. Οι εισπράξεις - αναμένεται να είναι τουλάχιστον £40,000 - θα πάνε προς τους ελέφαντες στο άγριο ζωικό πάρκο Whipsnade.


Μέσα στα προηγούμενα 10 χρόνια, οι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου προμήθευαν τον Ofili με την κοπριά για την επευφημημένη και μερικές φορές αμφισβητούμενη εργασία του. Η προσφορά του Chris Ofili είναι απίστευτα γενναιόδωρη και όλα τα χρήματα θα ξοδευτούν στις περαιτέρω αναπτύξεις για τις νέες δυνατότητες των ελεφάντων στο Whipsnade.


Ο Ofili είπε: Η "κοπριά ελεφάντων είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της εργασίας μου και θα ήταν αδύνατο για εμένα να δημιουργήσω τα έργα ζωγραφικής μου χωρίς τους ελέφαντες."

Η κοπριά ελεφάντων είναι ένα από διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται από τον Ofili στη ζωγραφική του, συμπεριλαμβανομένου του ακρυλικού χρώματος, κολάζ χαρτιού, όπως επίσης glitter και καρφίτσες χαρτών στον καμβά. Οι σφαίρες κοπριάς είναι ξηρές, λουστραρισμένες με λάκκα, και μερικές φορές διακοσμημένες με τις καρφίτσες χαρτών.