Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2002 05:00

Οι κινέζικοι εορτασμοί της νέας χρονιάς, περιλαμβάνουν το τρικ του φιδιού στη μύτη.

Οι κινέζοι άρχισαν να γιορτάζουν το νέο έτος. Οι γιορτές σε ναούς, περιλαμβάνουν εκτελεστές οι οποίοι ταϊζουν ζωντανά φίδια τα οποία μπαίνουν από την μύτη και βγαίνουν από το στόμα τους. Ο εορτασμός, που είναι γνωστός επίσης ως φεστιβάλ ελατηρίων, καθορίζεται από το σεληνιακό ημερολόγιο.


Νέο έτος για φέτος έρχεται επίσημα στις 12 Φεβρουαρίου και οι κάτοικοι του Πεκίνου φορούν μάσκες, ντύνονται με κοστούμια και τρώνε γερμανικά και ταϊλανδικά τρόφιμα ακούγοντας τζαζ στο πάρκο Chaoyang της πόλης.

Ο Liu Tieliang, ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου, λέει ότι οι άνθρωποι γιορτάζουν με ποικίλους τρόπους, αντί να βλέπουν τηλεόραση όπως έκαναν στο παρελθόν. Ο εορτασμός είναι τόσο σημαντικός όσο τα Χριστούγεννα στη δύση.

Οι άνθρωποι καθαρίζουν τα σπίτια τους για την παράδοση, ξεπληρώνουν τα χρέη τους, πηγαίνουν σε κομμωτήρια και αγοράζουν νέα ρούχα στο χρόνο που καταλήγει στο νέο έτος. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, οι άνθρωποι καίνε θυμίαμα στο σπίτι και στους ναούς, δείχνοντας το σεβασμό στους προγόνους τους και ρωτούν τους Θεούς για την καλή υγεία στο μελλοντικό έτος.