Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 04:00

Σέρρες: Νέο Παράνομο εκτροφείο - Κόλαση

Μετά από καταγγελία στο Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, οι εθελοντές του έσπευσαν να κάνουν έλεγχο στον χώρο που τους υπέδειξαν όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη παράνομου εκτροφείου. Μόλις 200 μέτρα μακριά από το χώρο στέγασης των ζώων του ομίλου, δεκάδες κλούβες, με μικρόσωμους σκύλους, γουρούνια, κότες, χήνες και κουνέλια ήταν αραδιασμένες και πρόχειρα κατασκευασμένες, «στεγάζοντας» μέσα, τα ζώα του εκτροφείου.
Το θέαμα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εθελοντών, ήταν σε κάθε σημείο πιο αποκρουστικό. Παντού βρωμιά και πηγές μόλυνσης από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και μέσα τους τα ζώα κλεισμένα για να γεννούν, με σκοπό το κέρδος. Έλλειψη νερού και φαγητού, νεκρά νεαρά ζώα από ασιτία και φόβος ήταν όλα όσα αντίκρισαν οι ζωόφιλοι.

Image

Image

Οι μηχανές παραγωγής κουταβιών είναι γνωστές παγκοσμίως και μετά την ανακάλυψη του πρώτου παράνομου εκτροφείου παραγωγής κουταβιών στα Δερβενοχώρια από το σωματείο Stray.gr, τα φιλοζωικά σωματεία όλης της χώρας έχουν τα μάτια ανοιχτά για τον εντοπισμό νέων αντίστοιχων εκτροφείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται πολλές καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με αντίστοιχους χώρους όπου ζώα κακοποιούνται με αυτό τον τρόπο, όμως εν τέλει ξεκίνησε και στην Ελλάδα η αντίστροφη μέτρηση για όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα ζώα με σκοπό το προσωπικό κέρδος.

Image

Μετά από επίσκεψη της αστυνομίας, έγινε καταγραφή και το σωματείο ζητά την προσωρινή κατάσχεση των ζώων. Ως τότε το σωματείο τους παρέχει καθημερινή φροντίδα.

«…η καθαριότητα του χώρου είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΗ, γιΆ αυτό τα ζώα πρέπει να φύγουν επειγόντως και να υποβληθούν σε κτηνιατρικές εξετάσεις», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6938470732 Ζωή Κοντού, πρόεδρος
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μαίρη Ματσικοπούλου, αντιπρόεδρος
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Κατερίνα Χουλιαρά, ταμίας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών
  • 6970849083 κιν του Φιλοζωικού (πρωινές 10 – 1)