Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 17:30

Το ΔΙΚΕΠΑΖ αναστέλλει τη λειτουργία του

Έκκληση προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κατερίνα Μπατζέλη και όλους τους αρμόδιους βουλευτές και δημάρχους, κάνουν οι υπεύθυνοι του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Το Κέντρο έχει πλέον σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης αφού το κράτος έχει παγώσει κάθε χρηματοδότηση προς αυτό. Δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλε το ΔΙΚΕΠΑΖ προς κάθε αρμόδιο, με την ελπίδα να μην καταλήξουν τα ζώα που φροντίζει στο δρόμο.

Κυρία Υπουργέ,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, που με συνέπεια υλοποιούν οι 22 δήμοι της Αθήνας, μέλη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), διακόπτεται λόγω αναστολής λειτουργίας του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων(ΔΙΚΕΠΑΖ), από 15 Απριλίου 2010. Η αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ, αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, το υπουργείο σας δεν έχει καταβάλλει τη χρηματοδότηση που προβλέπει ο νόμος 3170/2003, για τα έτη 2008 και 2009, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη πλέον η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (πλήρης έλλειψη φαρμάκων, νοσηλευτικών αναλώσιμων και τροφίμων, άρνηση παροχής υπηρεσιών από τους κτηνιάτρους οι οποίοι είναι ανεξόφλητοθ περισσότερο από 1 χρόνο). Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.


Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Όποιος αναγνώστης χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να επικοινωνήσει με το 210 4015451 ή να πληκτρολογήσει www.pesydap.gr


Πηγή: Enet