Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 14:20

Δηλητηριάσεις στο Πόρτο Ράφτη

  Δελτίο Τύπου της Αδέσποτης Ζωής/Stray Life   Πανόραμα - Πόρτο Ράφτη, 21 Μαρτίου 2011   Πέντε σκυλάκια που τάιζαν και φρόντιζαν εθελοντές βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλα το μεσημέρι της Δευτέρας. Στη μνήμη τους και στη μνήμη όλων των αθώων ψυχών που καταδικάζονται καθημερινά σε φρικτούς πόνους και άδικο θάνατο από ανθρώπινο χέρι το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα τεράστιο ΚΑΤΗΓΟΡΩ.  
 
Image
 
ΚΑΤΗΓΟΡΩ...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, ανεύθυνε ιδιοκτήτη, που άφησες το ζώο σου να γεννήσει και πέταξες τα κουτάβια στο δρόμο...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, αδιάφορε πολίτη, που είδες την πείνα και τη δυστυχία των αδέσποτων και προσπέρασες.
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, φιλόζωε ιδιοκτήτη, που ενώ ξέρεις, δεν μιλάς...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, υπεύθυνε πολίτη, που βλέπεις αυτό το έγκλημα και δεν αντιδράς...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, εκλεγμένε δήμαρχε, που επιτρέπεις να γίνονται τέτοια αίσχη στην πόλη σου...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, δημοτικέ σύμβουλε, που με την ανοχή, ίσως και παρότρυνσή σου, οδηγείς σε μαρτυρικό θάνατο αθώες ψυχές...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, αστυνομική αρχή, που με την αδιάφορη στάση σου νομιμοποιείς τέτοιες ενέργειες...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, Ελληνική Κοινωνία, που θρέφεις στους κόλπους σου τέτοια τέρατα...
 • ΚΑΤΗΓΟΡΩ εμένα που τόσα χρόνια σας ανέχομαι, σας ψηφίζω, σας συναναστρέφομαι...
 
Το κακό όμως παράγινε. Δεν θα σας ανεχτώ άλλο. Δεν θα λυπηθώ το «καλό» όνομα της πατρίδας μας. Δεν θα σκεφτώ τον τουρισμό της. Στη μνήμη του Μπόμπ, της Μέλοντυ, του κουταβιού και τόσων άλλων που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν, ετούτη τη φορά θα αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις. Και θα σας κυνηγήσω με όποιο μέσο διαθέτω, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέχρι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να ρίχνεις φόλες. Και μέχρι να γίνει δεδομένο ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. Και τότε είμαι σίγουρη ότι όλοι εσείς οι θρασύδειλοι θα κρυφτείτε στο καβούκι σας. Για να μπορέσουν επιτέλους αυτές οι ψυχές να δουν στον ήλιο μοίρα...
 
Σας καλούμε όχι για μια απλή διαμαρτυρία αλλά για μια ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ εκ μέρους των σιωπηλών αθώων θυμάτων ενάντια σε αυτή την παράνοια που προσπερνάνε αδιάφορα κάποιοι ως ασήμαντη να ασχοληθούν.
 
Παρακαλούμε πολύ, αντιγράψτε το παραπάνω κείμενο και στείλτε το παντού όπου νομίζετε ότι θα αφυπνίσει κόσμο ώστε να είναι τα τελευταία θύματα που θρηνούμε.
 
Image
 
Ενδεικτικά προτείνουμε:
 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΦΑΞ. 2299024003, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Σκανδαλίδης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. φαξ : 210-3617470 / 210-3230775
 • Αποστολάκη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Fax : 210 3618388
 
Image
 
 
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ……ΦΤΑΝΕΙ…ΣΤΑΜΑΤAΕΙ ΤΩΡΑ!!!!!
 
 
 
 
 
- Τέλος -
 
Όπως είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας:
 
 
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.
 
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στην οικεία Εισαγγελία.
 
 
Image
 
Image
 
 
Λίγα λόγια για την Αδέσποτη Ζωή/Stray Life:
 
Η Αδέσποτη Ζωή (Stray Life), ξεκίνησε την άτυπη λειτουργία της, όταν τον Μάιο του 2010, μεμονωμένοι φιλόζωοι έπρεπε να βοηθήσουμε τον Μάνθο, ένα κουτάβι που βρέθηκε στα Μέγαρα με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη.
 
Σήμερα το Stray Life είναι ένα φιλοζωικό σωματείο που έχει σαν κύριο σκοπό, την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε όλα τα επίπεδα.
 
Τα ιδρυτικά του μέλη είναι άτομα γνωστά για την φιλοζωική τους δράση και την εμπειρία τους σε αυτόν τον τόσο δύσκολο τομέα και στόχος τους είναι να ενώσουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους νέους εθελοντές και τα ζώα που υποφέρουν.
 
Το σωματείο αυτό αποτελείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, κάθε μέλος του οποίου αναλαμβάνει την ευθύνη να οργανώσει από μία ομάδα και να φροντίζει για τη σωστή λειτουργία και αποδοτικότητά της.