Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011 01:23

Η τελική απόφαση για το παράνομο εκτροφείο

  Στις 17 Οκτωβρίου 2011, επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση για τρίμηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή στην υπόθεση του παράνομου εκτροφείου στο Αλεποχώρι.   Παράλληλα, στις 14 Οκτωβρίου 2011, βγήκε απόφαση από το Δήμο Μεγαρέων, που κηρύσσει αδέσποτους, τους 58 σκύλους που αφαιρέθηκαν από το παράνομο εκτροφείο στο Αλεποχώρι και παραδόθηκαν στις 19 Νοεμβρίου 2009, στο Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, σύμφωνα με Εισαγγελική Παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.  
Η κατηγορούμενη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, παρόλο που ήταν ενήμερη από την προηγούμενη αναβολή της δίκης για την ημερομηνία της δικασίμου.

Το δικαστήριο, κοιτώντας τα επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία και τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, οι οποίοι έκαναν περιγραφή της έντονης δυσοσμίας, της κάκιστης κατάστασης των σκύλων, της άσχημης κατάστασης της υγείας τους, αλλά και το ότι πολλοί από αυτούς ήταν αλυσοδεμένοι με πολύ κοντές αλυσίδες 24ώρες το 24ωρο, αποφάσισε ομόφωνα, την οριστική παράδοση των σκύλων στο φιλοζωικό σωματείο, το οποίο εδώ και 2 έτη φρόντιζε για την αποκατάσταση και θεραπεία τους όπως ορίζεται από τον νόμο.

Κατερίνα Δαβίδη
Δημοσιογράφος