Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 14:50

American Bobtail

Ονομασία: American Bobtail, American LynxΕπιστημονικό όνομα: Felis catus Προέλευση: Η.Π.Α.Μέσος όρος ζωής: 13 χρόνια

Η γάτα της φυλής American Bobtail είναι γνωστή για το προσαρμόσιμο ταμπεραμέντο της και αναγνωρίζονται από το άγριο χρωματισμό του τριχώματος της και την κοντή ουρά της. Είναι πολύ έξυπνη σε σχέση με άλλες γάτες γιΆ αυτό και δε της αρέσουν οι άγνωστοι αλλά προτιμά να της δοθεί χρόνος προσαρμογής ώστε να συνηθίσει τη ξένη παρουσία και χώρο. Σπάνια αφήνει άγνωστους να τη χαϊδέψουν, όμως αν νιώσει άνετα είναι πολύ ζεστή και εξωστρεφής γάτα που συμπεριφέρεται άψογα με άλλα ζώα και ανθρώπους.

Από τη στιγμή που η γάτα σας θα νιώσει άνεση μαζί σας, θα είναι αφοσιωμένη σε εσάς για πάντα. Είναι πολύ συναισθηματική αλλά επίσης ήρεμη και την ενδιαφέρει να παρακολουθεί. Η συμπεριφορά της μοιάζει πολύ με σκύλου, καλή, φιλική και αγαπησιάρα. Δε της αρέσει να σκαρφαλώνει και γενικότερα είναι ήσυχη εκτός αν θέλει να σας τραβήξει τη προσοχή, βγάζοντας τη πιο γλυκιά της φωνή. Είναι ιδανικό κατοικίδιο για οικογένεια αλλά και για κάποιον άνθρωπο που ζει μόνος του. Της αρέσει να κοιμάται στους καναπέδες και στο μαξιλάρι.

Image

Ξεχωρίζει για το μοναδικό σχήμα της ουράς της που σταματάει στο μέσο περίπου των πίσω ποδιών της. Έχει πάντα υπέροχο τρίχωμα και η ουρά μπορεί να είναι ελαφρώς γυριστή. Η γάτα της φυλής αυτής είναι μεσαία προς μεγάλη στο μέγεθος και έχει πυκνό τρίχωμα που μπορεί να είναι μακρύ ή μεσαίου μήκους. Το χρώμα του τριχώματος της ποικίλει σε χρώματα και σχέδια που περιλαμβάνουν μαύρο, μπλε, σοκολατί, καστανοκίτρινο, ή κιτρινωπό.

Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για το που πρωτοεμφανίστηκε και αναπτύχθηκε η φυλή. Μία από αυτές υποστηρίζει πως αρχικά αναπαρήχθη στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές της δεκαετίας του Ά60, από μία διασταύρωση Σιαμ με μία τιγρέ. ¶λλη, υποστηρίζει πως προέρχεται από την Αριζόνα ενώ μια τρίτη λέει πως αρχικά εμφανίστηκε το 1980 στο Σιατλ και τη Βόρεια Καρολάινα. Μία άλλη θεωρία υποστηρίζει πως τον 16ο αιώνα, άποικοι έφεραν τη φυλή στη Βόρεια Αμερική, από την Ευρώπη, ενώ μία τελευταία θεωρία υποστηρίζει πως η φυλή αυτή προέρχεται από ζευγάρωμα μεταξύ ενός Lynx και ενός Manx.

Πηγή των φωτογραφιών:
https://www.catfacts.org/american-bobtail-cat-facts.htm

Image