Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 19:09

Το γατί που πέταξες, μεγάλωσε

Στις 27 Ιουνίου 2015, μια «κυρία» θεώρησε σωστό να πετάξει ένα ετοιμοθάνατο γατάκι μόλις 15 ημερών έξω από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο» στο Νέο Ψυχικό.

Ανέλαβα το γατάκι χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν Σάββατο βράδυ, μόλις είχα γυρίσει  από τη δουλειά και δεν υπήρχε δυνατότητα να το πάω σε γιατρό, οπότε προσπάθησα να το συνεφέρω.

Ήταν παγωμένο, δεν ανέπνεε, ήταν τρομερά υποσιτισμένο, αφυδατωμένο, είχε αναιμία και ήταν γεμάτο ψύλλους. Αυτά, δε μπορεί να τα αγνοήσει κάποιος, η κυρία, η οποία μένει εκεί κοντά, σίγουρα έβλεπε το γατάκι στον κήπο της για αρκετές ημέρες και δεν έκανε τίποτα.

Λίγες ημέρες μετά, το γατάκι ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, άρχισε να έχει όρεξη για φαγητό μετά την 5η ημέρα, ενώ ως τότε το τάιζα με δυσκολία.

Αργότερα διαπίστωσα ότι η ασιτία που είχε προηγηθεί, είχε δημιουργήσει πρόβλημα στον μικρό Οβελίξ και σύντομα θα έχανε την ζωή του. Ο γιατρός με ενημέρωσε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα προχωρούσε για πολύ, αφού ήδη είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της ηπατικής ανεπάρκειας, είχε νευρολογικά προβλήματα και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Ο Οβελίξ όμως ξεγέλασε τον χάρο και βρίσκεται κοντά μας.

Μετά από την τελευταία επίσκεψη μας στον γιατρό τον Ιούλιο, με ενημέρωσε ότι θα φανεί το αν θα επανέλθει το συκώτι του μέσα στις επόμενες 24 ώρες, διαφορετικά θα πεθάνει.

Και τελικά τα κατάφερε! Σήμερα είναι 7 μηνών, υγιέστατος, εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος, ζωηρός και παιχνιδιάρης. Το τι πέρασε τους πρώτους μήνες, μόνο αυτός και εμείς το γνωρίζουμε γι’ αυτό και αυτό το γατί είναι πολύ ξεχωριστό.

Ψάχνει σπίτι και μάλιστα η απαίτηση είναι, να βρεθεί το καλύτερο σπίτι για τον μικρό, πανέμορφο γατούλη και αυτός θα κάνει τα πάντα να σας δώσει την αγάπη του. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Μεγαλωμένος με τα καλύτερα, θέλουμε να τον υιοθετήσουν αυτοί που συνειδητοποιημένα θα συνεχίσουν να του δίνουν τα καλύτερα και τότε θα τον έχουν κοντά τους για πολλά χρόνια.

Η κυρία που τον παράτησε, μπορεί προσωρινά να ξεφόρτωσε άλλο ένα πρόβλημα από πάνω της όπως συνηθίζει, αλλά δε σκέφτεται ποτέ ότι η ανευθυνότητα της να αφήνει τα γατιά του κήπου της αστείρωτα, φέρνει δυσκολίες όχι μόνο οικονομικές αλλά και συναισθηματικές σε ανθρώπους που δεν οφείλουν να είναι από πάνω της, αλλά και δυστυχισμένα ζώα που δεν θα είναι πάντα τόσο τυχερά.

Η κυρία έχει εντοπιστεί από τις κάμερες ασφαλείας και πιστεύουμε να έχει κατανοήσει πλέον ότι την επόμενη φορά που θα εγκαταλείψει ζώο, θα έρθει αντιμέτωπη με τον Νόμο για εγκατάλειψη ζώου.


Μαρίνα Λυμπεροπούλου
Pets.gr
Τηλέφωνο για όποιον τον λατρέψει όσο εμείς: 211 0127672