Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 02:00

Το μηλόξυδο για τις γάτες

Το μηλόξυδο είναι μια δημοφιλής θεραπεία για έναν σχεδόν απεριόριστο αριθμό ασθενειών του ανθρώπου.
Ο διασημότερος οπαδός του ο Dr. Jarvis, έχει μελετήσει την επίδραση του και στα ζώα, η οποία είναι αντίστοιχη με αυτή που έχει και στις ανθρώπινες παθήσεις. Πολλές φορές διαπίστωσε πως είναι μια άψογη φυσική θεραπεία για λοιμώξεις, παράσιτα, δερματικές παθήσεις, ενοχλήσεις στο πεπτικό αλλά και γενική ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Οι ιδιοκτήτες γατιών έχουν διαπιστώσει πως είναι ίσως η πιο αποδεδειγμένα καλή θεραπεία για τις περισσότερες ασθένειες των γατιών.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο για να βελτιώσετε την υγεία της γάτας σας, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα στο φαγητό και στο νερό της. Αν η γάτα μισεί την μυρωδιά του στο νερό, θα την αντέξει στο φαγητό ή το αντίθετο. Το μηλόξυδο μπορεί επίσης να αραιωθεί για τοπική χρήση.

Το μηλόξυδο βοηθάει πολύ σε παθήσεις από ψύλλους και τσιμπούρια, αλλά πολύ σημαντικότερο, βοηθάει σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, σε κυστίτιδες και σε λοιμώξεις του αφτιού.

Το μηλόξυδο περιέχει βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αλλά και ένζυμα σημαντικά για την διατήρηση της υγείας των ζώων, ενώ εξουδετερώνει το οξύ σε σκύλους και γάτες.
  • Μία μικρή ποσότητα μηλόξυδου στο φαγητό τους, αφαιρεί τις καφέ κηλίδες από τα δάκρυα στα μάτια.
  • Ένα διάλυμα μισό νερό μισό μηλόξυδο, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στις δερματικές παθήσεις, ενώ παράλληλα θα απαλλαγεί το ζώο από τους ψύλλους. Για να μην επιστρέψουν οι ψύλλοι, προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας στο πόσιμο νερό τους (περίπου 4-5 ποτήρια νερού).
  • Σε μυκητιάσεις προσθέστε με σφουγγάρι δύο φορές τη μέρα ένα τρίτο νερό και δύο τρίτα μηλόξυδο.
  • Για να απαλύνετε τον πόνο της αρθρίτιδας αλλά και να απαλαγείτε από τα hot spots, προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας στο πόσιμο νερό τους (περίπου 4-5 ποτήρια νερού).
  • Ψεκάστε τους χώρους που ζει το ζώο σας με μηλόξυδο για να κρατήσετε μακρυά τις μύγες και άλλα έντομα.
  • Το μηλόξυδο στο νερό τους θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες για πέτρες στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη, ειδικότερα στις γάτες.

Ρυθμίστε τη δόση ανάλογα με το μέγεθος του ζώου σας, μην δίνετε μεγάλες ποσότητες. Αν δεν είστε σίγουροι, απλά συμβουλευτείτε τον κτηνιατρο σας.

Pets.gr