Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 23:22

Ιππόθεσις "Κακοποίηση Ιπποειδών"

Δεν είχα έρθει ποτέ σε επαφή με πρόσφατα κακοποιημένο άλογο.

Αφορμή για την πρώτη μας επαφή, στάθηκε ένα βίντεο του Οδυσσέα, που έσωσε το νεοσύστατο σωματείο διάσωσης ιπποειδών «Ιππόθεσις». Στο βίντεο αυτό βλέπουμε τον Οδυσσέα, να προσπαθεί να σηκωθεί γιατί πρέπει να περπατήσει και οι εθελοντές καταφέρνουν με επιτυχία να τον σηκώσουν.

Στις 8 Ιανουαρίου αποφασίσαμε να πάμε με τους φίλους μας να δούμε τα άλογα και να πάμε μαζί τους βόλτα ώστε να περπατήσουν, μετά από έκκληση του σωματείου για εθελοντική βοήθεια.

Αρχικά θα μιλήσω για την αφοσίωση των ανθρώπων του Ιππόθεσις, μας άφησε άφωνους με πόση αγάπη και στοργή φρόντιζαν τις πληγές της φοραδίτσας που ήταν κακοποιημένη. Την προηγούμενη μέρα ήταν ιδιαίτερα επιθετική από το φόβο της και τους είχε δαγκώσει. Σοκ! Ένα άλογο επιθετικό, δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο από κοντά και όμως ακόμα και η φοράδα αυτή είχε μια ηρεμία στο βλέμμα της και στις κινήσεις της.

Βγήκαμε βόλτα με την Ροζαλία, τον Οδυσσέα, τον Papillon, το γαιδουράκι και με το μωρό. Ο φόβος ήταν πολύ έντονος στα μάτια τους αρχικά, όμως μετά από λίγη ώρα, ένιωθαν όλα πολύ καλύτερα.

Θα θέλαμε να κάνουμε έκκληση για βοήθεια στην αποκατάσταση αυτών των ζώων, αλλά και για τροφές, αφού χρειάζονται περίπου 4 πακέτα Τσαϊρι, που κοστίζουν 5.50ευρώ το ένα.

Αν κάποιος θα ήθελε να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, αν κάποιος έχει γνώσεις φροντίδας ιπποειδών, μπορεί να επικοινωνήσει με την Ρόζα στο 6951 250561 και να ξέρει πως η εμπειρία που θα αποκτήσει και τα συναισθήματα που θα νιώσει, θα είναι μοναδικά.

Επισκεφθείτε το Ιππόθεσις

Μαρίνα Λυμπεροπούλου
Pets.gr