Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 18:04

Διατροφή Bosch

Η τροφή Bosch κατασκευάζεται στη Γερμανία και είναι μια από τις πιο σωστά κατασκευασμένες τροφές που κυκλοφορούν.

Έχοντας πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας, η εταιρία Bosch, έχει παράδοση στην παρασκευή τροφών μικρών ζώων, με σκοπό την υγεία και ευεξία του σκύλου και της γάτας. Το βασικότερο κομμάτι της επιτυχημένης τροφής της, είναι τα υψηλής ποιότητας συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της, τα οποία παράγονται τοπικά.

Τα συστήματα παραγωγής και συσκευασίας, είναι τελευταίας τεχνολογίας και βοηθούν στον εμπλουτισμό των συνταγών, με ποικιλία πρώτων υλών, έτσι ώστε να είναι όλες οι τροφές όσο το δυνατόν πιο εύγευστες και πιο εύπεπτες για το σκύλο και τη γάτα.

Το εργοστάσιο λειτουργεί κατά ISO 2001:2008, HACCP, διασφαλίζοντας εξαιρετικά ποιοτικές προδιαγραφές και λειτουργίες, ενώ παράλληλα έχει πιστοποιητικό IFS (International Food Standard) που επιβεβαιώνει ότι η Bosch Tiernahrung παράγει τροφές μικρών ζώων σύμφωνα με τις διεθνείς ισχύουσες προδιαγραφές.

Παραγωγή

Παρασκευάζονται στην Γερμανία, χωρίς τη χρήση χημικών αρωμάτων, ελκτικών και συντηρητικών, χωρίς σύνθετα αντιοξειδωτικά τα οποία δεν μεταβολίζονται εύκολα, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι ποιότητας στις παραγωγικές διαδικασίες, ως προς την υψηλή διαλυτότητα των συστατικών.

Συστατικά

Στα συστατικά συμπεριλαμβάνονται αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας προϊόντα τοπικής παραγωγής, ενώ δεν χρησιμοποιούνται φυτικές πρωτείνες χαμηλής ποιότητας. Παράλληλα έχουν απορριφθεί τελείως τα γεννετικά τροποποιημένα συστατικά και δεν χρησιμοποιείται σόγια.

Προϊόντα

Η πλήρης σειρά τροφών, περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, υπάρχουν ειδικές τροφές για ευαίσθητους οργανισμούς, ενώ είναι εύγευστα και εύπεπτα. Οι συνταγές περιέχουν μόνο φρέσκο κρέας σαν πρώτο συστατικό.

Ο ειδικός διατροφολόγος της Bosch Dr. Franz-Josef Neumann, είναι πρόεδρος της επιτροπής τροφών μικρών ζώων του Γερμανικού Συλλόγου Διατροφής Ζώων και υποστηρίζει πως ένας σκύλος από την αρχή της ζωής του θα πρέπει να τρέφεται σωστά γιατί αυτό συμβάλλει στην μακροζωία του. Η ορθή σωματική του ανάπτυξη, δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γρήγορη, γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία του.

Ειδικότερα στις μεγαλόσωμες φυλές, αν η ανάπτυξη είναι υπερβολικά γρήγορη, μπορεί να οδηγήσει σε σκελετικές ανωμαλίες. Παρέχοντας στους αναπτυσσόμενους σκύλους πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα υπερβολική ενέργεια, είναι μια πρωταρχική αιτία για προβλήματα στο σκελετό και τις αρθρώσεις, λόγω της συσχετιζόμενης υπερβολικής αύξησης του βάρους. Μία βασική πτυχή λοιπόν είναι η πρόληψη της πολύ γρήγορης ανάπτυξης τους από την παροχή υπερβολικής ενέργειας και πρωτεϊνης.

Στους ενήλικους σκύλους, οι ανάγκες για διάφορα θρεπτικά συστατικά μειώνονται σημαντικά σε σύγκριση με αυτές των κουταβιών που ακόμα αναπτύσσονται, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενήλικοι σκύλοι δεν χρειάζεται υπό φυσιολογικές συνθήκες να αναπτύξουν επιπλέον μυϊκό ιστό. Το μοναδικό που συμβαίνει πλέον στους ιστούς είναι ότι αναδομούνται.

Οι ανάγκες των ενήλικων σκύλων, επηρεάζονται από ένα πλήθος παραγόντων, συμπεριλαμβανομενης και της φυλής, του βάρους και της ηλικίας του σκύλου, του φύλου, του χαρακτήρα και της ορμονικής ισορροπίας, του πάχους του δέρματος, του μάκρους του τριχώματος, του περιβάλλοντος και του επιπέδου δραστηριότητας.

Οι παραπάνω παράγοντες οδηγούν σε διαφορετικές ανάγκες ενέργειας για συγκεκριμένους σκύλους, αφού ακόμα και αν έχουν τα ίδια επίπεδα δραστηριότητας, οι γηραιότεροι, οι μακρύτριχοι σκύλοι χρειάζονται πολύ λιγότερη ενέργεια από τους νεότερους ή τους κοντότριχους σκύλους.  Αυτοί που ασκούνται χρειάζονται πολλή περισσότερη ενέργεια (3-4 φορές περισσότερο) από ένα σκύλο που βγαίνει έξω μόνο για βόλτες.

Έχοντας σαν κύριο άξονα τις παραπάνω πληροφορίες και με το δεδομένο ότι όλες οι τροφές Bosch έχουν την υπογραφή του Dr.Neumann, μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα πολλά προϊόντα των σειρών της Bosch, αναλόγως με τις ανάγκες του σκύλου μας ή της γάτας μας και θα είμαστε σίγουροι πως έχουμε κάνει το καλύτερο γι’ αυτό.

https://www.bosch-tiernahrung.de/