Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2005 17:22

Ζυμαρικά Βοδινού...

...για σκυλάκια σαλονιού! Αν ο σκύλος σας δεν ξέρει τι σημαίνει να είναι σαλονιού, μπορείτε να τον καλομάθετε μαγειρεύοντας την συνταγή αυτή

Υλικά:

3 1/2 κούπες ολικής άλεσης αλεύρι
300 γραμμάρια συκώτι βοδινο
3 ολόκληρα αυγά
1 κουτάλι σούπας λάδι ελιάς
8 κουτάλια σούπας βούτυρο (προαιρετικά)

Ρίξτε το συκώτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο κύπελλο και αφήστε ένα κενό στο κέντρο. Αδειάστε το μίγμα συκωτιού και αυγών προσθέτωντας και το λάδι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ζυμώστε καλά για τουλάχιστον 5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει ομαλή και λαμπερή. Τυλίξτε την ζύμη σε πλαστικό, και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, όχι όμως παραπάνω από 2 ημέρες. Όταν είσαστε έτοιμοι να κάνετε τα ζυμαρικά, χωρίστε την ζύμη σε 8 ίσες μερίδες, δίνοντας το επιθυμητό σχήμα με τα χέρια ή με τη μηχανή ζυμαρικών.

Μαγειρέψτε βράζοντάς τα σε νερό. Για λεπτά Noodles, χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, για παχύτερα Noodles χρειάζονται λίγο παραπάνω από 10 λεπτά.

Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας βούτυρο ανά μερίδα, εάν χρειάζεται. Αντί για βούτυρο, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουτάλι λάδι ελιάς.

Ιδέες για σερβίρισμα: Προσθέστε λεπτά τεμαχισμένα φρέσκα λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθια, μπρόκολο, γλυκές πατάτες. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε cottage cheese με λίγα λιπαρά ή γιαούρτι.