Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2006 05:00

Τα παιδιά μπορεί να είναι σκληρά με τα ζώα!

Μερικά παιδιά μπορεί να είναι σκληρά με τα ζώα. Τα μωρά ή και μικρόσωμα ζώα, είναι ευαίσθητα και πολλές φορές βρίσκονται με σπασμένα κόκκαλα ή ακόμα και νεκρά, από την κακομεταχείριση των παιδιών.

Πολλά παιδιά σύντομα χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα ζώα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση, τάισμα και ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα τα ζώα να υποφέρουν. Οι γονείς έχοντας ζήσει την αδιαφορία των παιδιών τους και βλέποντας πως το ζώο δεν είναι πλέον επιθυμητό στο σπίτι σαν παιχνίδι των παιδιών τους, το δένουν στην αυλή, το αφήνουν στο μπαλκόνι, το δίνουν στον πρώτο που θα βρουν στην καλύτερη περίπτωση, ενώ πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις που τα παρατούν στο δρόμο, σε βουνά ή τα πετούν στους κάδους.

Σωστή συμπεριφορά απέναντι στο σκύλο

Το να μπει ένα ζώο στην οικογένεια, θα έπρεπε να σημαίνει πως μπαίνει ένα νέο μέλος στην οικογένεια και όχι ένα παιχνίδι. Το ζώο είναι μεγάλη ευθύνη και θα πρέπει μόνο όσοι νοιώθουν υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν να υιοθετήσουν ένα. Τα περισσότερα κατοικίδια χρειάζονται ώρες παιχνιδιού, αγάπης και ενδιαφέροντος από την οικογένεια. Επίσης χρειάζονται εκπαίδευση, άσκηση, βόλτες, επισκέψεις στο γιατρό, αξεσουάρ καθώς και γνώσεις πρώτων βοηθειών.

Αν θέλετε να πάρετε ζώο, σκεφτείτε καλά αν έχετε οι ίδιοι αρχικά τη διάθεση για δέσμευση, την όρεξη για παιχνίδι, την υπευθυνότητα για ζώο και μετά σκεφτείτε αν το παιδί σας είναι ικανό να φερθεί σωστά σε ένα ζώο, αποφασίστε το είδος του ζώου, το μέγεθος, τον πιθανό χαρακτήρα και το μέρος από όπου θα το πάρετε.

Τέλος, βρείτε τι θα κάνετε το νέο μέλος της οικογένειας σας στις καλοκαιρινές διακοπές. Λύσεις υπάρχουν, διάθεση?

Pets.gr