Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 01:45

Παιχνίδια με σκύλο

Πάμε βόλτα?Το να βρεις ένα παιχνίδι να παίζεις με τον σκύλο σου, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό και έχει πλάκα! Είναι μόνο θέμα του να διαλέξουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο και που θα μας ταιριάξει. Τα τρία –ίσως πιο διάσημα- παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με το σκύλο σας είναι το Frisbee, η μπάλα και παιχνίδια δαγκώματος. Οι τρεις αυτές επιλογές όμως σε καμία περίπτωση δεν περιορίζουν τις δυνατότητες μας για παιχνίδι.
Image

Frisbee
Με το φρίσμπυ μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και εκτόνωσης. Είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό θέαμα που μπορείτε να προσφέρετε στους φίλους ή στην παρέα σας στο πάρκο. Αν φτάσετε σε σημείο να είστε ασυναγώνιστοι, μπορείτε να πάρετε μέρος και σε διαγωνισμούς!

Image

Μπάλα-μπαλάκι
Το μπαλάκι και η μπάλα είναι πάαααααρα πολύ διασκεδαστικό για άνθρωπο αλλά κυρίως για το σκύλο. Είναι ο συνδυασμός διασκέδασης-εκτόνωσης του σκύλου. Στη περίπτωση της μπάλας, εκτονώνεται και ο άνθρωπος. Το νόημα είναι να μπορέσουμε να δείξουμε στο σκύλο πως να φέρνει τη μπάλα πίσω. Το παιχνίδι αυτό μπορεί να διαμορφωθεί με διάφορους τρόπους, είτε παίζοντας ποδόσφαιρο είτε όταν ο σκύλος πιάνει τη μπάλα στον αέρα.

Image

Παιχνίδια δαγκώματος, με σχοινιά
Αυτά τα παιχνίδια, είναι ιδανικά για κυριαρχικές φυλές και για σκύλους με ιδιαίτερη ανάγκη εκτόνωσης.
Αυτό μπορεί να μην είναι ένα εμφανές παιχνίδι συναγωνισμού, όμως αν μπείτε στο μυαλό του σκύλου, είναι και παρα-είναι. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όμως για να μην δημιουργηθούν προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου. Ενώ από τη μία είναι ιδανικό για σκύλους με έλλειψη αυτοπεποίθησης, θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου η περίπτωση ενός ήδη κυριαρχικού σκύλου που δεν έχει εκπαιδευτεί σε βασική υπακοή. Στη περίπτωση τέτοιου σκύλου, μην τον αφήνετε πάντα να κερδίζει, θα πρέπει να κερδίζετε και εσείς συχνά, διαφορετικά θα δημιουργήσετε ένα σκύλο με πάρα πολλή περιττή αυτοπεποίθηση που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη ζωή σας επειδή σας κέρδισε.

Μαρίνα Λυμπεροπούλου
Για το Παρά Τρίχα
Δείτε το βίντεο στο Παρά Τρίχα