Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 00:26

Συνδυασμοί προϊόντων για ψύλλους, τσιμπούρια και σκνίπες για το σκύλο

Θέλετε να αγοράσετε το καλύτερο προϊόν για τον σκύλο σας, για να τον προστατέψετε από ψύλλους, τσιμπούρια και σκνίπες?

Εδώ θα βρείτε μερικούς δοκιμασμένους συνδυασμούς για καλύτερα αποτελέσματα.

Περίπτωση #1

Περιλαίμιο Scalibor και αμπούλα Effipro ή Frontline

Για προστασία από σκνίπες επιλέγετε το Scalibor ενώ για σκύλους που δεν έχουν ήδη κολλήσει ψύλλους ή τσιμπούρια, επιλέγετε μια από τις δύο αμπούλες. Αυτές, καλύπτουν τους σκύλους που δεν έχουν κολλήσει παράσιτα.

Περίπτωση #2

Περιλαίμιο Scalibor και αμπούλα Frontline Combo

Για προστασία από σκνίπες επιλέγετε το Scalibor, ενώ για σκύλους που έχουν κολλήσει ψύλλους, η συγκεκριμένη αμπούλα αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό τους με την αναστολή της ανάπτυξης των αβγών, των προνυμφών και των νυμφών, οι οποίες προέρχονται από τα αβγά που αφήνουν οι ώριμοι ψύλλοι.

Περίπτωση #3

Περιλαίμιο Bioband Plus, αμπούλα Frontline ή Effipro

Το Bioband είναι ένα προϊόν που προστατεύει από τη σκνίπα αποτελεσματικά χωρίς να περιέχει φάρμακο και προτείνεται συνήθως σε σκύλους που έχουν εμφανίσει αλλεργίες στο Scalibor. Όμως είναι ασθενής η δράση του στην πρόληψη των ψύλλων και των τσιμπουριών, οπότε δεν παραλείπουμε την επανάληψη της αμπούλας για την προστασία από τα υπόλοιπα παράσιτα. Επίσης για το Bioband  συνήθως προτείνουμε την αλλαγή του στους 2 αντί για τους 4 μήνες όπως αναγράφεται.

Περίπτωση #4

Περιλαίμιο Kiltix και Bioband Plus

Το Kiltix το προτείνουμε σε σκύλους που ζουν σε χώμα γιατί είναι 100% αποτελεσματικό για όλα τα παράσιτα και δεν χρειάζεται η τοποθέτηση αμπούλας, όμως για την προστασία από τη σκνίπα θα χρειαστείτε δυστυχώς ένα δεύτερο περιλαίμιο, συνήθως το Bioband Plus είναι καλό για ένα τέτοιο συνδυασμό.

Περίπτωση #5

Αμπούλα Stronghold με περιλαίμιο Scalibor

Την Stronghold την προτείνουν οι κτηνίατροι όταν ο σκύλος πάσχει από αλλεργική δερματίτιδα που οφείλεται σε ψύλλους, ή που έχει ψώρα σε αρχικό στάδιο. Καλύπτει πλήρως τον σκύλο από τους ψύλλους ενώ υστερεί σε προστασία από κρότωνες.

Περίπτωση #6

Μασώμενο δισκίο Bravecto για προστασία από ψύλλους και τσιμπούρια, με περιλαίμιο Bioband Plus.

Αν θέλετε να ξεμπερδέψετε τελείως με τα παράσιτα του σκύλου σας για τουλάχιστον 12 εβδομάδες, μπορείτε μετά από συνεννόηση με τον κτηνίατρο σας να δώσετε Bravecto. Αυτά τα μασώμενα δισκία προστατεύουν το ζώο από ψύλλους και τσιμπούρια, ενώ για τη σκνίπα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Bioband Plus.

Δραστικές ουσίες προϊόντων και φύλλα οδηγιών χρήσης

Frontline: Φιπρονίλη
Frontline Combo: Φιπρονίλη και Μεθοπρένη
Stronghold: Σελαμεκτίνη
Scalibor: Δελταμεθρίνη
Effipro: Φιπρονίλη
Kiltix: Propoxur και Φλουμεθρίνη
Bravecto: Fluralaner


Μαρίνα Λυμπεροπούλου