Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2001 06:00

Tips για να μην κινδυνεύει το κατοικίδιό σας από την ζέστη

Να έχετε πάντα αρκετό δροσερό, καθαρό νερό σε ένα μπωλ μεγάλο δίπλα στο κατοικίδιό σας. Για τους σκύλους που ζουν εκτός σπιτιού, προμηθευτείτε μία πισίνα μωρών και γεμίστε την με δροσερό νερό, για να κάθονται μέσα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.
  • Βουρτσίστε το κατοικίδιό σας, κρατήστε το καθαρό από περιττές τρίχες, ποτέ όμως μην τα ξυρίζετε καθώς το δέρμα τους καίγεται από τον ήλιο. Η γούνα προστατεύει τα ζώα από την ζέστη και τα έντομα και μένει δροσερή μετά από ένα μπάνιο, βρέξιμο ή παιχνίδι στην θάλασσα.
  • Να βγαίνετε βόλτα τις πρωϊνές ή τις απογευματινές ώρες για περισσότερη δροσιά αποφεύγοντας πάντα το ζεστό πεζοδρόμιο που μπορεί ακόμα και να κάψει τις πατούσες του ζώου.
  • Τις ζεστές μέρες και όταν έχει καύσωνα, αποφύγετε να τρέχετε παρέα με το κατοικίδιό σας.
  • Μην παίρνετε μαζί σας το κατοικίδιό σας όταν βγαίνετε έξω χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Η θερμοκρασία σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορεί ακόμα και να σκοτώσει το κατοικίδιό σας μέσα σε δευτερόλεπτα. Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή έξω, μέσα στο αυτοκίνητο φτάνει και 40% πιο ανεβασμένη μέσα σε μισή ώρα. Και αυτό ισχύει με τα παράθυρα ανοιχτά και το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε σκιά.